Геоінформаційне забезпечення землевпорядного проектування для управління земельними ресурсами

Petro Ivanovych Bida

Анотація


У статті викладено результати дослідження ефективності впровадження географічно-інформаційних систем на сільськогосподарських угіддях великої площі. Особлива увага звертається на порівняльну характеристику вартості виконання робіт з GPS-спостережень різними способами та за умови використання різного матеріально-технічного забезпечення. Висвітлено структуру геоінформаційної системи, у якій поєднано агрохімічні показники якісного стану ґрунтового покриву сільськогосподарських угідь з відповідними координатами місцевості в системі WGS 84 та часовими проміжками. Подано технологічну схему формування цифрового агрохімічного паспорта території, починаючи з отримання матеріалів дистанційного зондування Землі, закінчуючи даними для клієнта-споживача інформації. Оригінальний авторський погляд буде цікавий фахівцям в області землевпорядкування та кадастру, агрономії, працівникам обласних центрів охорони родючості ґрунтів тощо.

Ключові слова


GPS-спостереження; WGS 84; агрохімічні показники; географічно-інформаційна система; технологічна схема; агрохімічна паспортизація

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)