Заходи щодо раціонального використання природних ресурсів

Yu. V. Dzyadykevych

Анотація


Мета: аналіз основних складових процесу раціонального використання природних ресурсів.

Метод (методологія): у процесі роботи застосовувалися загальні та спеціальні методи. На основі аналізу та синтезу, індукції та дедукції, а також узагальнення наукових джерел, присвячених проблемі раціонального використання природних ресурсів, вивчено складові цього процесу.

Результати. Встановлено, що з метою раціонального природокористування необхідно дотримуватися законодавства, здійснювати контроль за додержанням вимог екологічної безпеки, досягти погодженості дій державних і громадських органів у цій галузі. Визначено, що повноправним розпорядником природних ресурсів, які залучаються в сферу виробничої діяльності, є Ради народних депутатів. Правовою основою охорони природи є внутрішньодержавні і міжнародні законодавчі акти. Доведено, що важливим інструментом економічного механізму охорони довкілля є лімітування природокористування та стимулювання раціонального використання природних ресурсів.


Ключові слова


довкілля; природокористування; природні ресурси; екологічна безпека; охорона природи; виробнича діяльність

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)