Використання ГІС-технологій у землевпорядному проектуванні

Petro Ivanovych Bida

Анотація


Основний зміст дослідження полягає у формуванні сучасного підходу до використання значних масивів картографічної інформації на територіальному рівні населеного пункту. На основі аналізу, узагальнення й систематизації наукових джерел висвітлено важливість застосування ГІС в землевпорядному проектуванні та кадастрі територій, управлінні земельними ресурсами, розкрито та проаналізовано функції та підсистеми ГІС. Організація цієї системи здійснена на прикладі с. Зоря Рівненського району Рівненської області з використанням програмних комплексів «AutoCad» та «MS Access», дозволила автоматизованим способом встановити обмеження у використанні земель з метою уникнення порушень земельного законодавства та містобудівної документації. Окреслено шляхи подальших досліджень для проектування зон обмежень з використанням географічно-інформаційних систем для земельних ділянок, які були приватизовані шляхом викупу; державної та комунальної власності, що надані в оренду; не приватизовані і не надані в оренду; а також ті, що використовуються з порушеннями земельного законодавства, в тому числі самовільно захоплені, що використовуються без дозволу.

Ключові слова


географічно-інформаційна система; менеджмент земельних ресурсів; землевпорядне проектування; кадастрова реєстраційна система, реєстр земельних ділянок

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)