Теорія суспільного добробуту: концептуальні підходи до розвитку господарств населення

M. M. Kropyvko

Анотація


Мета статті – теоретичне обґрунтування напрямів державної підтримки розвитку господарств населення шляхом реалізації концептуальних підходів теорії суспільного добробуту.

Методика дослідження. Методологічною і теоретичною основою статті є сучасне законодавство, праці вітчизняних та іноземних вчених, а також результати власних досліджень. У статті використано діалектичний метод пізнання та системний підхід, а також прийоми абстрактно-логічного методу, а саме: аналіз і синтез, індукція і дедукція, аналогія і співставлення.

Результати. Дослідженнями виявлено, що в Україні не вироблено єдиної концепції розвитку як економіки в цілому, так і сільського господарства зокрема. Результатом реалізації таких теоретичних підходів є олігархічна модель розвитку економіки України за якої відбувається зниження життєвого рівня більшості населення нашої країни. Вперше досліджено концептуальні підходи щодо розвитку господарств населення, заснованих засадах суспільного добробуту. Отримані результати дослідження є основою щодо розвитку господарств населення, шляхом ведення їхньої спільної діяльності на засадах теорії суспільного добробуту, а також сформовано основні напрями стимулювання й підтримки розвитку добровільних об’єднань цих господарств шляхом створення кооперативних або кластерних структур, заснованих на принципах соціального підприємництва.


Ключові слова


суспільний добробут; господарства населення; домогосподарства; теорія; концептуальні підходи; валове виробництво

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)