Стан та перспективи інвестування в підвищення якості сільськогосподарської продукції

Svitlana Oleksandrivna Kushnir

Анотація


Стаття має за мету дослідити сучасний стан інвестування в підвищення якості сільськогосподарської продукції, основні тенденції розвитку інвестиційної діяльності в аграрному секторі, а також проблеми та перспективи інвестування в покращення якості продукції сільського господарства.
Проаналізовано частку та динаміку капітальних інвестицій в сільському господарстві в зіставленні з іншими галузями народного господарства. Зосереджено увагу на взаємозв’язку між розміром капітальних інвестицій та об‘ємами експорту продукції. Висвітлено проблеми та причини мінімальних капіталовкладень у підвищення якості сільськогосподарської продукції. Виявлено безпосередній зв‘язок інвестицій у сільське господарство з екологізацією виробничих процесів, підвищення якості, наслідком чого і є розвиток сільського господарства України. Підтверджено, що сільське господарство є найбільш динамічним та ефективним сектором економіки України, що визначає його інвестиційну привабливість для закордонних партнерів, ефективне реформування якого може відбуватися на основі активізації інвестиційної діяльності та зростання обсягів інвестицій.

Ключові слова


агропромислове підприємство; сільськогосподарська продукція; якість продукції; екологічність; державна фінансова підтримка; кредитування; інвестиційний клімат

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)