Земельно-інформаційні системи як засіб управління земельними ресурсами

Petro Ivanovych Bida

Анотація


Статтю присвячено проблемі впровадження земельно-інформаційних систем у земельний менеджмент для розв’язання еколого-економічних завдань землеустрою. Аналіз наукової літератури засвідчив, що ефективність землекористування в Україні, у зіставленні з іншими країнами Європи, низька, зокрема через слабку забезпеченість вітчизняних сільгосптоваровиробників та управлінців достовірною й оперативною інформацією. Принцип всебічного використання земельно-інформаційної системи на операційному рівні управління проаналізовано на прикладі ґрунтового покриву адміністративно-територіального району в ГІС «MapInfo», де атрибутивні дані отримали просторову прив’язку. Зроблені в статті висновки можуть бути використані при потребі обробляти та аналізувати великі масиви геопросторової інформації, на основі якої необхідно приймати оптимальні управлінські рішення з метою ефективного використання земельно-ресурсного потенціалу України.

Ключові слова


земельно-інформаційна система; географічно-інформаційна система; управління земельними ресурсами; земельний менеджмент; рівні управління; тріангуляція Делоне

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)