Управління людським капіталом у контексті забезпечення інтелектуальної безпеки підприємства

Halia Volodymyrivna Puida

Анотація


Вступ. Із зростанням цікавості до такого нового напрямку економічних досліджень, як інтелектуальна безпека, важливість інтелектуального управління людським капіталом тільки зростає. Особливі  умови господарювання ставлять нові вимоги до менеджменту. Людський капітал посідає особливе місце у інтелектуальному капіталі підприємства як його об’єкт, суб’єкт його творення та використання. Саме тому вивчення особливостей управління людським капіталом стає щораз актуальнішим у сучасному підприємстві.

Мета роботи: дослідження особливостей управління людським капіталом в умовах «інтелектуальної економіки» та наукове обґрунтування впливу управління персоналом на інтелектуальну безпеку підприємства.

Результати роботи втілено у зображенні: процесу творення людського капіталу від персонального капіталу окремого працівника через розвиток індивідуальних характеристик до інтелектуального капіталу підприємства; вплив управління людським капіталом у постіндустріальному підприємстві на приріст інтелектуального капіталу та інтелектуальну безпеку; руху капіталу підприємства під час управління персоналом.

Сфера застосування результатів. Певні положення, як окремо, так і в сукупності, можуть бути використані для розробки теоретичних та практичних рекомендацій для управління персоналом,  менеджменту,  безпекології, екосесенту, і т.п.


Ключові слова


інтелектуальна безпека; управління персоналом; персональний капітал; емоційний капітал; інтелектуальний капітал; інтелектуалізація

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)