Відповідальність за порушення законодавства про оплату праці

Yuliya Мykolaivna Hrybovska

Анотація


У статті досліджено види порушень трудового законодавства. Охарактеризовано види відповідальності за допущені порушення. Визначено умови настання адміністративної та кримінальної відповідальності. Наведено порядок і підстави накладення штрафів на суб’єктів господарювання за порушення законодавства про працю та зайнятість населення. Досліджено фінансові санкції за порушення трудового законодавства, які застосовуються із 01 січня 2017 року. Окрема увага звертається на відповідальність за несвоєчасну та неповну виплату заробітної плати працівникам. Описано порядок складання та розгляду Постанови про накладення штрафу, термін сплати штрафу. Встановлено, що рішення уповноваженими особами щодо кожного порушення приймаються окремо та виноситься окрема Постанова про накладення штрафу. Визначено порядок та строки оскарження Постанови. Наведено порядок стягнення штрафів, не сплачених у добровільному порядку.

Ключові слова


державний нагляд; Державна інспекція з питань праці; контроль; штраф; фінансова відповідальність; адміністративна відповідальність; кримінальна відповідальність.

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)