Стратегічне управління розвитком ресурсного потенціалу аграрних підприємств в умовах мінливого економічного середовища

Oleksandr Viktorovych Demchenko

Анотація


У статті досліджується розвиток ресурсного потенціалу аграрного підприємства, який залежить від комплексу умов, здатних прискорювати цей процес.
Запропоновано підхід до оптимізації напрямів розвитку ресурсного потенціалу аграрних підприємств, яким є забезпечення соціально-економічних і екологічних вигод для збалансованого розвитку аграрної сфери, формування продовольчої безпеки країни, експортних можливостей з урахуванням вимог Світової Організації Торгівлі, геоекономічних змін і тенденцій. Репрезентовано комплексний методологічний підхід щодо визначення механізму ефективного стратегічного управління розвитком ресурсного потенціалу аграрних підприємств, який сприятиме виявленню найбільш вагомих його складових і розробці дієвих заходів їх поліпшення. Це буде сприяти підвищенню ефективності аграрного виробництва, вирішенню екологічних та соціальних проблем сільських територій.

Ключові слова


ресурсний потенціал; аграрні підприємства; продовольча безпека країни; стратегії управління; регіональна інфраструктура

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)