Конкурентоспроможність сільськогосподарських підприємств як основний важіль сталого розвитку аграрної сфери

I. Yu. Gryshova, O. V. Mytyay, T. M. Gnatyeva

Анотація


У статті обґрунтовано сутність сталого розвитку підприємств аграрної сфери як їх спроможність через мобілізацію внутрішніх резервів створити таку раціональну структуру виробництва, яка б при випадкових зовнішніх впливах сприяла пом'якшенню несприятливих наслідків і одержанню мінімальних відхилень від сформованої тенденції розвитку. Встановлено взаємозв’язок між сталим розвитком аграрної сфери і конкурентоспроможністю сільськогосподарських підприємств. Визначено основні критерії сталого розвитку. Сформовано структурну модель сталого розвитку аграрного сектора економіки і його забезпечувальних механізмів, серед яких нововведення – «корпоративна соціальна відповідальність» сільськогосподарських підприємств за безпечну життєздатність та конкурентоспроможність.

Ключові слова


аграрна сфера; сільськогосподарські підприємства; сталий розвиток; механізми розвитку; конкурентоспроможність

Повний текст:

PDF (English)

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)