Методичні підходи до процесу ресурсного забезпечення підприємств аграрного бізнесу

Anna Mikolaїvna Orel

Анотація


Вступ. Ресурсний потенціал сільського господарства слід розглядати як економіко-соціальну категорію, змістом якої виступають продуктивні сили, що знаходяться в органічній єдності і постійній взаємодії між собою. Однією з основних концепцій дії факторів сільськогосподарського виробництва є раціональне використання земельних ресурсів. При цьому будь-який процес виробництва чи надання послуг ґрунтується на фактичній наявності й оптимальному поєднанні та використанні ресурсів.
Метою статті є дослідження процесу ресурсного забезпечення, а також можливість вирішення окремих питань підвищення потенціалу підприємств аграрного бізнесу.
Результати. Для досягнення цілей та завдань в статті представлені комплексні та конструктивні шляхи, які перебувають в нерозривному зв'язку з оптимальним застосуванням інших ресурсів. Розглянуто розвиток підприємницької діяльності у сільській місцевості, який залежить від багатьох факторів.
Висновки. Обґрунтовано важливість вирішення окремих питань підвищення ефективності використання, а також створення оптимального, збалансованого за структурою, ресурсного потенціалу агроформувань на рівні окремого регіону з урахуванням його особливостей. Доведено, що створення в аграрних формуваннях раціонального ресурсного забезпечення і його ефективне використання належить до актуальних проблем сьогодення.

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)