Моделювання енергетичної безпеки держави

I. O. Klopov

Анотація


Основним завданням держави є створення належних умов для формування і реалізації політики захисту національних інтересів у сфері енергетики на всіх рівнях соціально-економічної системи країни. Водночас кожна держава має розробити власну модель і механізм забезпечення енергетичної безпеки, зважаючи на стан і перспективи розвитку національної економіки.
Метою роботи є визначення концептуальних аспектів забезпечення енергетичної безпеки держави.
У статті здійснено теоретичне обґрунтування проблем забезпечення енергетичної безпеки держави. Доведено необхідність наукових та практичних розробок його системи. Проведено порівняльний аналіз сучасних підходів до її оцінювання та моделювання. Запропоновано енергетичну безпеку держави подати як систему з чотирьох функціональних складових: економічної, техніко-технологічної, еколого-соціальної, ресурсної.

Ключові слова


захищеність; економічна безпека; техніко-технологічна безпека; еколого-соціальна безпека; ресурсна безпека; загрози; діагностика

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)