Конкурентоспроможний розвиток аграрних підприємств: проблеми і перспективи

Katerina Sergіїvna Bogomolova, Tetyana Mikolaїvna Demchenko

Анотація


Вступ. Теоретична сутність поняття «конкурентоспроможний розвиток» дозволяє його розуміти як тип розвитку, який при дотриманні необхідного рівня економічної результативності та збереженні/покращенні ринкових позицій в конкурентному середовищі, здатний формувати потенціал підвищення рівня конкурентоспроможності на довгострокову перспективу через використання стратегій та інструментів страте-гічного управління, орієнтованих, в першу чергу, на формування конкурентних переваг.
Мета дослідження полягає у визначенні теоретичної сутності конкурентоспроможного розвитку аграрних підприємств та моделюванні окремих його стратегій.
Результати. Обґрунтовано концепцію генерування, імплементації, реалізації стратегічного управління конкурентоспроможним розвитком суб’єктів агробізнесу на основі використання елементів, компонентів та інструментарію можливостей запровадження логістичної та маркетингової діяльності до основної виробничо-комерційної господарюючих суб’єктів в сфері аграрного виробництва.
Висновки. Доведено, що забезпечення конкурентоспроможного розвитку є можливим через запровадження інструментарію стратегічного управління, при чому запропоновано розуміння стратегії як інтегровану модель конкретизованого довгострокового напряму розвитку.

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)