Особливості грошової оцінки природоохоронних територій в умовах трансформації земельних відносин

Olena Vіktorіvna Konstantіnova

Анотація


Вступ. У сучасних умовах господарювання основними сферами застосування нормативної грошової оцінки земель є оподаткування та оренда. Останнім часом було внесено зміни до законодавчих та нормативно-правових актів, які регулюють Порядок та Методику проведення нормативної грошової оцінки земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів. Отже, на сьогоднішній день існує потреба у комплексному вивчені та законодавчому регулюванні даного питання, а також вдосконалені нових Методики та Порядку нормативної грошової оцінки земель несільськогосподарського призначення (крім земель населених пунктів).

Метою статті є аналіз та дослідження методичного та нормативно-правового забезпечення грошової оцінки земель несільськогосподарського призначення, визначення основних недоліків і напрямів подальшого вдосконалення.

Результати. Визначені методичні засади грошової оцінки земель природоохоронних територій. Акцентовано увагу, що оцінка земель є основним засобом визначення вартості земельної ділянки, виражена у певній сумі грошей, яку може отримати продавець ділянки. Досліджені методичні підходи до визначення грошової оцінки земель природоохоронних територій. Здійснений аналіз сучасного стану використання та подальшого розвитку природоохоронних територій.

Висновки. Отримані результати дослідження вказують на те, що чинні на сьогоднішній день Методика та Порядок нормативної грошової оцінки земель несільськогосподарського призначення (крім земель населених пунктів) підлягають удосконаленню. Подальші дослідження будуть спрямовані на комплексне вивчення та законодавче регулювання даного питання.


Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)