Предметна галузь дослідження міжнародних торгівельно-економічних відносин в аграрному секторі

Andrіi Іgorevich Hvostіkov

Анотація


Вступ. В сучасних умовах відкритої економіки, де тенденції глобалізації та інтеграції набувають все більшого розмаху, все більше країн активно займаються зовнішньою торгівельно-економічною діяльністю, що відображається у стабільному зростанні обсягу експортно-імпортної діяльності, збільшені обсягу й географічної диверсифікації трудової міграції, активній експансії капіталу з розвинутих країн в країни, які розвиваються.

Мета дослідження полягає у визначенні сучасних тенденцій міжнародних торгівельно-економічних відносин в аграрному секторі України.

Результати. Важливість аграрного сектору в процесі зростання його залучення до світової торгівлі обумовлена збільшенням питомої ваги в експорті продукції рослинництва, що свідчить про існуючий попит на цю продукцію на світовому ринку й потенційні можливості збільшення присутності вітчизняних товаровиробників за кордоном.

Висновки. Міжнародні торгівельно-економічних відносин аграрного сектора України виступають базисом її експортного потенціалу на глобальному ринку, джерелом наповнення бюджету валютними надходженнями та вимагають розробки механізмів стимулювання експортної діяльності та впровадження технологій імпортозаміщення при державній підтримці й інституційному забезпеченні.


Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)