Процес упровадження синергетичного механізму в систему управління підприємствами світлотехнічної галузі

Леся Степанівна Кухній

Анотація


Вступ. Машинобудівна галузь України загалом та світлотехнічна галузь зокрема функціонують у складних конкурентних умовах, що призводить до виникнення кризових явищ. Успішну діяльність підприємств на ринку повинна забезпечувати система управління, яка на сьогодні характеризується невисокою ефективністю. Вирішенню цієї проблеми сприятиме використання підприємствами світлотехнічної галузі синергетичного механізму у процесі їх функціонування і розвитку, який формується на основі змін внутрішніх взаємодій, які спрямовуються на створення узгоджених взаємовідносин у процесі ведення господарської діяльності.
Метою статті є розкриття процесу впровадження змін, пов’язаних із реалізацією синергетичного механізму, у систему управління підприємствами світлотехнічної галузі.
Результати полягають у розробці науково-практичного підходу реалізації синергії на підприємствах світлотехнічної галузі шляхом виокремлення 3–х етапів упровадження змін у внутрішній взаємодії, кожний з яких містить перелік виконання необхідних заходів, та визначення результатів від реалізації синергетичного механізму. Висновки і рекомендації можуть бути основою для розрахунку вказаних результатів та визначають синергетичний ефект.

Ключові слова


внутрішні зміни; управління змінами; внутрішня взаємодія; синергетичний механізм; причини; ініціювання; планування; організація; контроль; результати; реалізація

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)