Напрями покращення фінансового стану банківських установ

Володимир Юрійович Філіппов, Надія Олегівна Дишкант, Єгор Олегович Скоморохов

Анотація


Вступ. На етапі формування та розвитку ринкових інститутів банківська система України в умовах перехідної економіки ще до кінця не застосувала і не реалізувала усі свої можливості. Розробка напрямків покращення фінансового стану банківських установ буде сприяти надійному та ефективному розвитку діяльності всієї банківської системи України.
Мета. У даній статті головною метою є виявлення особливостей розробки напрямків підвищення ефективності діяльності банківських установ, опираючись на дослідження фахівців у області економічних наук.
Метод (методологія). Основою роботи є наукові праці, матеріали періодичних видань, ресурси Internet, нормативно-правові акти та офіційні статистичні дані, що формують методологічну та інформаційну складову. Також у досліджені мають місце методи статистичного зведення і аналізу, синтезу, порівняння, узагальнення, а також метод табличного зведений
Результати. У статті розглянуто напрямки підвищення ефективності діяльності банківських установ, з огляду на дослідження фахівців у області економічних наук. Для забезпечення певної фінансової стабільності в державі на довгий термін потрібні подальші трансформаційні перетворення всіх механізмів фінансової системи держави, які здатні поставити питання, що насамперед потребують певних рішень. Вибір правильного напряму покращення фінансового стану банківських установ в умовах інтеграції України до європейського фінансового простору є важливою передумовою для досягнення сталого економічного зростання України.

Ключові слова


напрямки; управління; ефективність; аналіз; оцінка; банківська установа

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)