Економічна ефективність фінансів підприємств в умовах сільськогосподарських відносин

A. M. Orel

Анотація


У статті розглянуто фінанси підприємства як підґрунтя фінансової системи країни, оскільки вони суттєво впливають на її економічний стан, що потребує поліпшення фінансової діяльності суб’єктів господарювання всіх форм власності в усіх сферах діяльності. Фінансам підприємств різних галузей властиві певні загальні та специфічні ознаки, які треба брати до уваги при розробці стратегічних планів. Загальною ознакою фінансів підприємств є те, що вони виражають сукупність економічних (грошових) відносин, пов’язаних з розподілом вартості валового внутрішнього продукту. Специфічні ознаки фінансів підприємств виражають грошові відносини, що залежать від первинного розподілу вартості валового внутрішнього продукту, формування та використання грошових доходів і децентралізованих фондів. 


Ключові слова


фінансові відносини підприємства; дохід; грошові фонди; аграрний сектор; державна фінансова підтримка; фінансове регулювання; фінансові ресурси

Повний текст:

PDF

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.


Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Науковий журнал "Український журнал прикладної економіки"

ISSN 2518-1742 (Online)

ISSN 2415-8453 (Print)